Primăria Constanța, amendată cu 100.000 de lei de comisarii de mediu pentru groapa de gunoi de la Poarta 9

Depozitarea deșeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanța a fost sistată. FOTO: Garda de Mediu

Primăria Constanța a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei după ce au fost constatate nereguli grave în ceea ce privește depozitarea deșeurilor pe amplasamentul situat în incinta Port, la Poarta 9, iar de marți, 8 noiembrie, operațiunea a fost sistată. De asemenea, în acest caz a fost făcută și o sesizare penală.

„Acțiunea de inspecție și control s-a desfăşurat începând cu data de 21 octombrie 2022, împreună cu Garda de Coastă, ocazie cu care s-au constatat nereguli grave în ceea ce privește depozitarea deșeurilor. Pe amplasamentul autorizat pentru depozitarea deșeurilor inerte din construcţii și demolări din municipiul Constanța, lucrările de rambleiere au fost efectuate folosindu-se deșeuri inerte, în amestec cu deșeuri menajere și reciclabile de toate tipurile, mare parte fiind îngropate și acoperite cu pământ”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Drept urmare, pentru nerespectarea condiţiilor din actul de reglementare emis de APM Constanta pentru lucrările de rambleiere de la Poarta 9 Port Constanța, UAT Constanța a fost sancționată cu amendă de 100.000 de lei, sistarea operaţiunilor de depozitare a deșeurilor pe amplasament și aducerea terenului la starea inițială, prin curățarea zonei afectate de depozitari ilegale de deșeuri, altele decât cele admise.

De asemenea, în acest caz a fost făcută și o sesizare penală.

„Întrucât s-a constatat îngroparea deșeurilor și abandonarea acestora în afara spatiilor autorizate, fapte ce constituie infracțiune conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, Garda Naţională de Mediu Constanta a înaintat sesizare către organele de cercetare penala, astfel încât cei vinovați sa fie identificați și trași la răspundere”, au mai transmis sursele citate.

Primăria Constanța nu a avut niciun comentariu de făcut cu privire la această situația și s-a mulțumit cu emiterea unui comunicat de presă în care anunța încetarea funcționării amplasamentului pentru deșeurile inerte de la Poarta 9.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*