Primăria Constanța a instalat zeci de camere de supraveghere în oraș

Primăria Constanța a instalat zeci de camere de supraveghere în oraș. FOTO: Primăria Constanța

Pentru creșterea nivelului de siguranță și reducerea infracționalității, Primăria Constanța a montat zilele trecute 40 de camere de supraveghere în stațiile de autobuz și în preajma locurilor de joacă.

„Sistemele de înaltă performanță vor funcționa atât pe timp de zi, cât și noaptea, iar imaginile sunt stocate în dispeceratul Poliției Locale Constanța, unde sunt păstrate conform legislației în vigoare. De asemenea, acestea pot fi relocate în funcție de necesități”, au transmis reprezentanții instituției.

Potrivit acestora, scopul camerelor de supraveghere este de a proteja populația împotriva faptelor antisociale, de a aduce un plus de liniște și confort psihic în rândul celor care știu că sunt protejați într-un fel. În plus, ne dorim ca achizițiile făcute din banii publici să fie mai bine protejate și să putem identifica mai ușor persoanele certate cu legea și cu bunul simț.

Cele 40 de camere vin în completarea altor 10 sisteme ce pot fi relocate și care erau montate în stațiile de autobuz și zone de interes. În plus, în municipiul Constanța mai exista 119 camere fixe care supraveghează zonele vulnerabile și alte 220 care se montează în această perioadă în zona unităților de învățământ.

Tot pentru creșterea siguranței în oraș, Primăria Municipiului Constanța urmează să demareze alte achiziții pentru a acoperi necesarul de camere de supraveghere la locurile de joacă și stațiile de autobuz.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*