Primăria Constanța a început acțiunile de dezinsecție în oraș

Au început acțiunile de dezinsecție în oraș. FOTO: Primăria Constanța

Încălzirea vremii vine și cu înmulțirea insectelor și, de aceea, Primăria Constanța a început acțiunile de dezinsecție. În această săptămână, echipele care asigură dezinsecția împrăștie în toate cartierele orașului substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor.

Potrivit reprezentanților instituției, substanța utilizată este Solfac Trio, o substanță avizată de Ministerul Sănătății. Produsul este eficient împotriva unei game largi de insecte dăunătoare: căpușe, țânțari, gândaci, furnici, purici, păianjeni, ploșnițe, muște sau tăuni.

De asemenea, pentru a proteja și a favoriza dezvoltarea armonioasă a arborilor și arbuștilor, Primăria Municipiului Constanța continuă stropirea acestora împotriva dăunătorilor. Aceste tratamente, indispensabile pentru combaterea bolilor și dăunătorilor, se efectuează în tot orașul: parcuri, zone verzi, aliniamente stradale. Substanța folosită, KARATE ZEON are o eficacitate mare, este deosebit de eficientă, cu efect rapid și vizibil. Are acțiune de lungă durată datorită protecției împotriva razelor UV și spălării prin precipitații.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*