Primăria Constanța a decis transplantarea platanilor de pe Valea Portului

Platanii de pe Valea Portului au fost mutați. FOTO Primăria Constanța

16 platani din cei 95 aflați pe Valea Portului au fost transplantați în spații special amenajate pe bulevardul Aurel Vlaicu, de către angajații societății responsabile cu gestionarea spațiilor verzi din municipiul Constanța.

Operațiunea a fost necesară în contextul în care, în scurt timp, vor începe lucrările de reamenajare și modernizare din zona Termele Romane – Poarta 1. Proiectul are ca scop fluidizarea traficului și creșterea atractivității zonei peninsulare prin separarea traficului generat de port de cel din zona istorică. Lucrările de modernizare sunt realizate în cadrul programului „CIVITAS PORTIS“ și fac parte din planul de investiții planificate.

Zona în care sunt recolați cei 16 arbori a fost aleasă în scopul limitării efectelor poluării de pe bulevardul Aurel Vlaicu, zonă intens tranzitată. Aici vor fi asfaltate trotuarele și va fi igienizat accesul către platformele industriale sau de depozitare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*