Primăria Amzacea a depus o cerere de finanțare pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din comună

Primăria Amzacea. FOTO Liliana Boioglu

Primăria Comunei Amzacea a depus o cerere de finanțare pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în localitate, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Obiectivul propus în cadrul cererii de finanțare include alimentarea cu apă, stații de tratare a apei, sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate, precum și canalizarea pluvială și sistemele de captare a apelor pluviale. Durata estimată pentru implementarea acestui proiect este de 24 de luni.

Potrivit primarului Romică Stan, valoarea totală a obiectivului de investiții se ridică la 4.625.223,45 de lei, inclusiv TVA. Din această sumă, 4.308.330,89 de lei sunt solicitate ca finanțare de la bugetul de stat, în timp ce restul de 316.892,56 de lei va fi acoperit de bugetul local.

Prin depunerea acestei cereri de finanțare, Primăria Comunei Amzacea urmărește îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare, asigurând astfel condiții mai bune de trai pentru locuitorii săi și protejând mediul înconjurător prin tratarea adecvată a apelor uzate.

Romică Stan, primarul din Amzacea. FOTO Liliana Boioglu

„Ca primar al comunei Amzacea, sunt mândru să anunț că am inițiat și am depus o cerere de finanțare pentru un important proiect de investiții în extinderea rețelei de apă și canalizare în comunitatea noastră. Acest proiect va aduce îmbunătățiri semnificative în infrastructura noastră, asigurând accesul la apă potabilă și implementând sisteme moderne de tratare a apelor uzate. Prin această investiție, ne propunem să îmbunătățim calitatea vieții locuitorilor noștri și să protejăm mediul înconjurător. Vom urmări cu atenție și cu responsabilitate implementarea acestui proiect, asigurând transparență și eficiență în utilizarea resurselor financiare. Împreună, vom construi o comunitate mai bună și mai durabilă pentru toți cetățenii noștri”, a declarat Romică Stan.

Obiectivul de investiții prevede extinderea rețelei de distribuție a apei pe o lungime de aproximativ doi kilometri, astfel încât să poată fi deservite un număr de 231 de locuitori, ca beneficiari direcți. Sursa de apă va rămâne aceeași, fiind deja existentă, la fel ca și rezervorul de înmagazinare și stația de tratare a apei. În ceea ce privește sistemul de canalizare, este planificată extinderea rețelei de colectare a apelor uzate tot pe o lungime de doi kilometri. Acest sistem va deservi, de asemenea, un număr de 231 de locuitori echivalenți ca beneficiari direcți. În plus, comuna dispune deja de o stație de epurare a apelor uzate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*