Prima tabără de sculptură cu transmisie live, lansată la Muzeul de Artă Constanța în cadrul Simpozionului „OVIDIENII”

Primăria orașului Ovidiu. FOTO Adrian Boioglu
Primăria orașului Ovidiu. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul de Artă Constanța găzduiește joi, 23 iunie, de la ora 11.00, vernisajul primei tabere de sculptură cu transmisie live din România, cu o durata de 30 zile, din cadrul proiectului – Simpozionul „OVIDIENII”, ediția a IV-a: Tabăra de sculptură în piatră pe temă ovidiană. Proiectul este organizat de Primăria orașului Ovidiu, în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța.

Astfel, timp de o lună, vizitatorii Muzeului de Artă Constanța vor putea viziona live, pe cele cinci ecrane amplasate în muzeu, realizările celor cinci artiști consacrați – Vladlen Babcinețchi, Laurențiu Mogoșanu, Nicolae-Ovidiu Popa, Valentin Vârtosu și Dumitru Verdianu (curator Maria Bilașevschi), care vor sculpta în atelierul amenajat pe platoul Centrului Cultural „Elena Roizen” din Ovidiu. Fiecare artist va prelucra un bloc de piatră brut, de aproximativ doi metri cubi, proporțiile blocurilor fiind diferite, în funcție de fiecare proiect în parte.

„Simpozionul este organizat după modelul taberelor de sculptură internaționale consacrate, fiind invitați artiști cu experiență în domeniul sculpturii monumentale. Opera lui Ovidiu va constitui punctul de plecare al acestei tabere de creație. Libertatea de expresie, spiritul avangardist și bucuria creației vor constitui valorile de bază ale simpozionului, dorindu-se crearea unui nucleu artistic care să promoveze orașul Ovidiu la nivel național și internațional”, au transmis reprezentanții Primăriei Ovidiu.

Pe tot parcursul acestui proiect, indiferent de categoria de vârstă, cei interesați pot lua parte, alături de cei cinci artiști, la acest proiect cultural inedit, fiind parte activă la crearea acestor opere de artă ce vor fi folosite pentru a înfrumuseța cinci amplasamente de pe domeniul public al orașului Ovidiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*