Prima simulare județeană a examenelor naționale se va desfășura în perioada 26 – 28 ianuarie

Examen, educatie, elevi

La nivelul județului Constanța debutează etapa de organizare a simulărilor județene ale examenelor naționale pentru absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a/ a XIII-a. Este o inițiativă pe termen lung, cu derulare lunară, cu scopul de a oferi elevilor posibilitatea de a-și exersa/ verifica achizițiile, de a se familiariza cu tipurile de subiecte, precum și cu sistemul de examen în sine.

În acest context, precizăm că, pentru participarea la prima simulare județeană a evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a, s-au înscris unități de învățământ reprezentând 93 la sută, iar pentru simularea județeană a examenului de bacalaureat: 86 la sută.

Unitățile de învățământ care nu au optat să participe la aceste simulări din luna ianuarie sunt:

  • evaluare națională clasa a VIII-a (10 unități de învățământ): Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Școala Gimnazială „Mircea Eliade” Cernavodă, Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Mereni, Școala Gimnazială Nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” Constanța, Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța, Școala Gimnazială Nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna (clasă on-line);
  • bacalaureat (11 unități de învățământ): Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța, Colegiul Național „Mircea Cel Bătrân” Constanța, Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța.

„Le mulțumesc tuturor colegilor care au înțeles importanța organizării acestor simulări în vederea pregătirii temeinice a elevilor, precum și pentru a obține rezultate tot mai bune la nivelul județului. Am convingerea că în acest an ne vom putea mândri rezultate foarte bune la examenele naționale”, a transmis inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Prima simulare județeană a examenelor naționale se va desfășura în perioada 26 – 28 ianuarie 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*