Președintele Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, așteptați la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Președintele Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, așteptați la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Președintele României, Klaus Iohannis, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, sunt așteptași vineri, 11 februarie, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Tot aici au ajuns și primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar.

Potrivit Administrației Prezidențiale, cei doi oficiali sunt așteptați să ajungă în baza militară în jurul orei 11.00, iar apoi, conform programului, vor urma convorbiri tete-a-tete și oficiale, întâlnire cu militarii dislocați la bază și apoi o conferință de presă comună.

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA, care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, au ajuns vineri, 11 februarie, în baza Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare, în cadrul a altor două convoaie, primul dintre ele fiind deja în țară, în drum spre Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*