Președintele CJC Marius Horia Țuțuianu a participat, la Bruxelles, la întâlnirea Comitetului European al Regiunilor

Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța a participat, la Bruxelles, la întâlnirea Comitetului European al Regiunilor.

În perioadă 22 – 23 noiembrie 2017, Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța a participat, la Bruxelles, la întâlnirea Comitetului European al Regiunilor.

 

Discuțiile s-au focusat pe două teme principale, în cele două zile ale delegației fiind întrunite “Comisia pentru mediu, schimbări climatice și energie”-(ENVE) și “Comisia pentru cetățenie, guvernantă, afaceri externe și instituționale”-(CIVEX). Principalele subiecte abordate au fost referitoare la sectorul energetic și la adaptările la schimbările climatice, respectiv la drepturile și libertățile omului și politici de relații externe.

 

“În calitate de membru știu că putem să ne aducem contribuția la îmbunătățirea legislației comunitare în domenii precum sănătate, educație, energie sau protecție socială. Voi iniția proiecte comune și strategii care vor avea efect pe termen lung. Îmi doresc, prin propunerile noastre, să devenim o voce puternică în rândul regiunilor europene, iar proiectele demarate la inițiativă noastră să fie viabile și aplicate în spațiul comunitar”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

 

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țutuianu, a fost nominalizat de Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România și numit, în luna septembrie, prin decizie a Consiliului Uniunii Europene că membru al Comitetului Regiunilor.

Comitetul European al Regiunilor este forul European prin care regiunile colaborează, dezvoltă politici comune și care trebuie consultat atunci când Comisia Europeană, Consiliul UE și Parlamentul European elaborează acte legislative în domenii care intră în competență autorităților locale și regionale precum sănătatea, educația, ocuparea forței de muncă, politică socială, coeziunea economică și socială, energia și combaterea schimbărilor climatice. Următoarea întâlnire a Comitetului European al Regiunilor este programată în perioadă 30 noiembrie  – 1 decembrie, când are loc cea de a 126-a sesiune plenară a acestui for.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*