Președintele Asociației Tomis Antidrog Constanța, George Drăgan, vine cu mai multe propuneri pentru combaterea consumului și a traficului de droguri

Președintele Asociației Tomis Antidrog Constanța, George Drăgan

Președintele Asociației Tomis Antidrog Constanța, George Drăgan, vine cu mai multe propuneri pentru combaterea consumului și a traficului de droguri

El a declarat că există o dezbatere publică pentru luarea unor măsuri legislative care să ducă la scăderea consumului și a traficului de droguri și se discută de noi reglementări în școli, prin introducerea testelor antidrog în rândul elevilor, lecții de prevenție privind efectele drogurilor și măsuri mai aspre pentru cei care conduc sub influența substanțelor interzise.

George Drăgan susține că trebuie prevenite din timp, la vârste fragede, consumul de tutun și cel de alcool  deoarece copiii ajung gradual cu vârsta să devină interesați de anumite vicii nocive

“Obținerea permisului de conducere să se facă cu 3 probe: examen scris, probă de zi, probă de noapte, iar în cadrul orelor de legislație rutieră să fie introdus curs special de alcool și drog la volan.

Psihologii școlari trebuie să aibă normă de consiliere a elevilor lunar,  prin selecție, astfel într-un an școlar toți elevii să aibă parte cel puțin o dată de consiliere.  Paza în școli să fie obligatorie, iar firmele de pază să obțină atesta special pentru angajații care deservesc instituțiile de învățământ (proba sportiva, cursuri de auto apărare)”, a declarat președintele Asociației Tomis Antidrog Constanța.

George Drăgan mai propune introducerea în mod obligatoriu la orele de dirigenție 1 h/lună dezbateri pe diferite teme: alcool, tutun, drog, bullying, sex folosind rețeaua de psihologi școlari sau parteneriate cu alte instituții: mass media, universități prin facultățile de psihologie, biserică, ministerul de interne etc.

De asemenea, el crede că trebuie luate măsuri ferme pentru elevii care consumă pe domeniul școlii ( tutun, alcool, droguri) sau recurg la violență atât în rândul elevilor cât și profesorilor prin exmatriculare fără drept de înscriere la alte școli timp de 1 an și asta de la prima abatere.

George Drăgan consideră că elevii care postează în timpul orelor de curs pe rețelele de socializare să fie sancționați prin scăderea notei la purtare, iar în cinematografe, în toată rețeaua națională, ar trebuie pe lângă reclame comerciale, să fie introduse obligatoriu mesaje cu impact social împotriva viciilor în general: 1 luna pentru drog, 1 luna pentru alcool, 1 luna pentru tutun, 1 luna pentru jocurile de noroc, 1 luna pentru bullying etc

Președintele Asociației Tomis Antidrog mai susține și schimbarea legislației privind accesul la rețelele de socializare și la conținutul acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*