Dosar penal pe numele unei femei din Constanța care și-a bătut fetița de doi ani. Imagini cu fapta au apărut pe internet, iar minora a ajuns la Protecția Copilului

Fetiță de doi ani, agresată de mama ei, FOTO: captura video

O fetiță de doi ani și frații ei de cinci și opt ani au ajuns la Protecția Copilului după ce pe internet au apărut imagini cu mama acesteia în timp ce o bătea și o înjura. Polițiștii au întocmit pe numele femeii un dosar de cercetare penală.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în cursul zilei de sâmbătă, 8 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au luat la cunoștință despre imaginile de pe o rețea de socializare și au demarat verificările în cauză, stabilind identitatea persoanei. Este vorba despre o femeie, de 29 de ani, din municipiul Constanța, iar minora agresată, în vârstă de doi ani, este fiica acesteia. Din primele cercetări, se pare că filmarea ar fi din luna decembrie a anului 2021.

În imaginile postate pe internet se vede cum copila, care plânge speriată, este înjurată și lovită de mamă peste fața, cap și corp, aparent drept răzbunare pe tatăl fetiței.

Polițiștii au înștiințat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, iar întrucât tatăl nu se află în țară, minora, împreună cu frații acesteia, de cinci, respectiv opt ani, au fost preluați de reprezentanții instituției, în vederea dispunerii măsurilor de protecție socială.

În cauză a fost întocmit și un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, totodată fiind emis, pe loc, un ordin de protecție provizoriu împotriva mamei.  Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Centrale de Analiză a Informației din Poliția Română, precum și a Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. În cursul zilei de duminică, 09 ianuarie, aceasta va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri corespunzătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*