Pompierii constănțeni au intervenit pentru îndepărtarea apei din curți și locuințe

FOTO ISU Constanța

Începând cu data de 2 septembrie, ora 12.00 şi până astăzi, ora 10.00, judeţul Constanţa se află sub avertizare Cod Portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, perioadele de averse fiind asociate cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vijelii şi a fost emisă o alertă extremă prin mesaj tip Ro-Alert.

De la emiterea avertizătii Cod Portocaliu, până în această dimineaţă, ora 09.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au executat 9 intervenţii pentru degajarea apei care a afectat curţi şi locuinţe. Au intervenit 29 de pompieri militari cu 9 mijloace tehnice (autospeciale de stingere şi motopompe).

În municipiul Constanţa, la un bloc situat pe Aleea Egretei, s-a acţionat pentru evacuarea apei din demisol unde se aflau 11 garsoniere, 9 din acestea fiind afectate de apă. În municipiul Constanţa s-a acţionat şi pentru degajarea apei din alte două locuinţe şi o curte, precum şi din subsolul unei biserici.

De asemenea, pompierii militari au intervenit şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa pentru degajarea moluzului rezultat în urma lucrărilor de reparaţii pentru ca apa să nu pătrundă în subsolul clădirii. În localitatea Lumina, s-a acţionat pentru degajarea apei dintr-o curte şi din demisolul unei locuinţe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*