Pompierii au aplicat amenzi de aproape un milion de lei în baruri și discoteci

Controale ISU Dobrogea pe litoral
Controale ISU Dobrogea pe litoral

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, în colective mixte cu inspectorii de prevenire din ţară detaşaţi pe perioada sezonului estival, au participat la acțiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiștilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor.

Astfel, timp de două săptămâni au fost verificate 980 obiective de turism, alimentaţie publică şi agrement, inclusiv la unităţi de alimentaţie publică cu aflux mare de persoane pe timpul nopţii (cluburi, baruri, discoteci), în urma cărora au fost aplicate 3.744 de sancţiuni contravenţionale (2.932 de avertismente şi 812  amenzi în cuantum de 920.100 lei).

De menţionat este faptul că, pe lângă controalele tematice planificate, s-au executat şi controale inopinate, pe timpul zilei sau pe timpul nopţii, în perioadele de week-end sau sărbători legale.

Principalele deficiențe identificate în teren au constat în:

– neîntocmirea/neactualizarea documentelor privind apărarea împotriva incendiilor la nivelul operatorilor economici;

– exploatarea instalaţiilor tehnice cu defecţiuni sau improvizaţii;

– nedotarea cu mijloace tehnice de primă intervenţie sau neverificarea acestora;

– nerespectarea reglementărilor tehnice şi măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice etc.

Pe lângă identificarea și înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiștii noștri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceștia să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor și au desfășurat exerciții de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, în perioada menţionată, s-au realizat 647 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. in spate la euromaterna pe aleea murelor nr 10 se afla 3 blocuri imense cu parcari subterane aflate pe 2 nivele.nici pana azi cei de la isu constanta nu au putut sa faca legale aceste parcari unde intra aproximativ 60-65 masini. ei spun ca nu pot da amenzi sau nu pot inchide parcarile deoarece nu au cadrul legal. nu exista stingatoare, nisip, plan de evacuare, iluminat 12v, splichere apa, nu exista nimic. in caz de incendiu toti aflati in subteran mor fara ca cineva sa poata interveni deoarece nu exista decat o singura scara de evacuare. proprietarii parcarilor sunt cei de la abc val construct care au finalizat de 5 ani lucrarile dar nu s-au agitat sa predea parcarile deoarece nu mai vor sa investeasca. totusi ei vand aceste locuri de parcare fara temeiul si litera legilor romane iar isu aafirma cu nonsalanta ca nu are legi ptr a proteja populatia. la intrebarea cine va fi vinovat daca mor oameni isu a afirmat ca nu ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*