Polițiștii locali constănțeni sancționează drastic aruncarea gunoiului pe domeniul public

Amenzi de 72.750 de lei, aplicate pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public. FOTO Primăria Constanța

Angajații Primăriei Constanța și cei ai firmei de salubrizare fac zilnic curățenie în toate cartierele orașului, cu toate acestea, în urma lor apar sacii plini cu resturi menajere, ambalaje, sticle sau piese vechi de mobilier.

Săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 135 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice în valoare totală de 72.750 de lei.

Au fost aplicate, astfel:

  • 132 sancțiuni, în valoare totală de 66.750 de lei, persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);
  • două sancțiuni, în valoare de 6.000 de lei, persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;
  • o sancțiune – avertisment conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

„Pentru a nu deveni normalitate, vă rugăm să nu mai aruncați gunoiul pe stradă, să nu mai depozitați sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor iar constănțenii care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate și în recipiente speciale! În coșulețele stradale se depun doar deșeuri de mici dimensiuni de care doriți să vă debarasați când vă aflați pe stradă”, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*