Polițiștii locali constănțeni continuă să sancționeze încălcările prevederilor legale: amenzi de peste 800.000 de la începutul anului

Polițiștii locali au verificat legalitatea mai multor construcții

Într-o singură zi, echipele Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.000 lei. Amenzile date au fost de la debranșări ilegale, până la zăpada necurățată din zona imobilelor. În primele două luni ale acestui an, valoarea sancțiunilor aplicate de polițiștii locali constănțeni a depășit suma de 800.000 lei. 

Oamenii legii au răspuns atât unor solicitări din partea persoanelor fizice, dar și a persoanelor juridice. Astfel, un constănțean a fost sancționat contravențional cu suma de 500 lei pentru deconectarea de la instalația de încălzire centralizată a consumatorului fără a deține aviz favorabil eliberat de instituția abilitată – RADET. De asemenea, a fost sancționată și lipsa bunului simț: cinci șoferi au fost sancționați cu câte 400 de lei fiecare pentru staționarea autovehicului pe spațiul verde sau cu această destinație, iar trei persoane juridice au fost sancționate contravențional cu suma de 500 lei fiecare pentru neluarea măsurilor de îndepărtare a zăpezii de pe trotuarele și căile de acces din zona imobilelor.

S-a acționat și pe respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcții. Cu această ocazie, o persoană fizică a fost sancționată contravențional cu suma de 2.000 lei pentru executarea lucrărilor fără autorizație, dispunându-se măsurile complementare de oprire a lucrărilor, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal.

La capitolul comerț, șase persoane fizice au rămas fără marfă și au și fost amendate pentru practicarea de comerț ambulant. Unei societăți comerciale i s-a dat avertisment și i s-a pus în vedere obținerea avizului program de funcționare, iar o alta care nu avea autorizație de funcționare a primit o amendă de 1.500 lei și s-a dispus măsura suspendării activității comerciale până la data autorizării.

În cursul zilei de 6 martie, un echipaj al Poliției Locale au depistat în jurul orei 11.30 o persoană care apela la mila publicului în intersecția străzii Mihai Viteazul cu Bulevardul Mamaia. Persoanei în cauza i s-a aplicat o sancțiune contravențională cu măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie. Oamenii legii fac un apel la cetățeni și îi roagă să nu mai dea curs cererilor/rugăminților unor astfel de persoane, pentru ca astfel să se poată asigura un climat public civilizat.

În săptămâna 26 februarie – 4 martie, Serviciul Siguranță Rutieră, Serviciul Fluidizare Rutieră și cel de Ordine Publică a DGPL a aplicat 10 avertismente și un număr total de 518 sancțiuni contravenționale, în valoare de 68.345 lei.

În aceiași perioadă, polițiștii locali de la Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, Biroul Urmărire și Executare Măsuri în Domeniul Construcțiilor, Serviciul Control Protecția Mediului și cel de Inspecție Activitate Comercială au aplicat 89 de sancțiuni, valoarea acestora fiind de 127,600 lei.

De la începutul anului, primul grup de servicii a DGPL a aplicat 3.914 sancțiuni, dintre care 3.793 amenzi, valoarea acestora fiind de 438.088 lei. Cel de-al doilea grup a aplicat 413 sancțiuni în valoare de 389.500 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*