Intervenții ale pompierilor constănțeni în două incidente separate: o femeie și un cățel au fost salvați din flăcări

Incendiu la grupul de locuințe de la IAS Nicolae Bălceascu. FOTO: ISU Constanța

Pompierii constănțeni s-au confruntat în cursul zilei de miercuri, 7 iunie, cu două situații de urgență, în timp ce se luptau cu flăcările pentru a salva vieți și a limita pagubele materiale.

Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, în primul caz, un incendiu devastator care a izbucnit în cartierul nou Midia, pe strada E7, numărul 4, a fost lichidat de către pompieri.

Intervenția rapidă a pompierilor au dus la salvarea unei femei de pe balconul mansardei, înainte ca flăcările să se extindă. Echipajul SMURD a evaluat starea femeii și, cu toate că aceasta prezenta arsuri superficiale la membrul superior stâng, a refuzat transportul la spital. În plus, un cățel a fost salvat din mansardă, asigurându-se că nu a existat nicio victimă în urma acestui incident. Focul a fost stins, iar echipele de intervenție lucrează acum pentru a evalua pagubele și stabili cauzele care au provocat incendiul. Anexa casei, cu o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, a fost complet distrusă, iar fațada din spate a casei a suferit și ea pagube.

În al doilea incident, pompierii constănțeni încă intervin pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit în IAS Nicolae Bălcescu, la grupul de locuințe de pe strada Albinelor. Echipajele de intervenție se străduiesc să stingă flăcările care s-au răspândit la nivelul acoperișului, afectând aproximativ 150 de metri pătrați. Până în prezent, nu au fost raportate victime în acest incident, iar pompierii depun toate eforturile pentru a controla situația și a limita extinderea pagubelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*