Polițiștii de frontieră constănțeni intensifică activitățile în punctele de trecere în minivacanța de Rusalii

PTF Vama Veche. FOTO Adrian Boioglu

Aproximativ 200 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor desfășura, în perioada 1 – 5 iunie, activități specifice în punctele de trecere de la frontiera de stat. De asemenea, aceştia vor utiliza și mijloace de mobilitate navală și terestră, precum și mijloacele tehnice speciale de supraveghere a frontierei, în vederea asigurării securității și supravegherii corespunzătoare a frontierei.

Potrivit Gărzii de Coastă, minivacanța aduce cu sine o așteptată creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei de stat de la frontiera cu Bulgaria, deoarece mulți români aleg să-și petreacă vacanța în afara țării. Se preconizează că valorile de trafic vor fi mai ridicate pe sensul de ieșire în primele zile ale perioadei, iar pe sensul de intrare în ultimele zile.

Din acest motiv, polițiștii de frontieră recomandă celor care urmează să iasă din țară să utilizeze toate punctele de trecere deschise circulației internaționale și să se informeze în prealabil despre timpul de așteptare în punctele de trecere, accesând secțiunea Trafic Online de pe site-ul instituției. De asemenea, este important ca călătorii să dețină și să pregătească în avans documentele necesare pentru trecerea frontierei de stat.

În județul Constanța, la frontiera cu Bulgaria, sunt deschise cinci puncte de trecere: Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipnița și Ostrov. Se menționează faptul că PTF Dobromir și Lipnița au program de funcționare între orele 08.00 și 20.00. De obicei, aceste două puncte de trecere înregistrează un trafic mai scăzut, motiv pentru care călătorii care consideră că pot ajunge la destinație prin tranzitarea acestora sunt încurajați să o facă.

Garda de Coastă va lua măsuri graduale în funcție de traficul din punctele de trecere, având ca scop diminuarea timpului de așteptare atât pe sensul de ieșire, cât și pe sensul de intrare. Aceste măsuri includ suplimentarea numărului de polițiști de frontieră care efectuează controlul și utilizarea la capacitate maximă a infrastructurii punctelor de trecere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*