Polițiștii de frontieră au confiscat mărfuri de contrabandă de 77.000 de lei

Polițiștii de frontieră le-au stricat afacerile. FOTO Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit și confiscat în P.T.F. Vama Veche bunuri în valoare de aproximativ 77.000 lei, pentru care mai mulți cetățeni români nu au putut prezenta documente de proveniență.

În cursul zilei de 3 octombrie,  în urma activităților informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, oamenii legii au descoperit ascunse în bagajele personale a 21 de cetățeni români, cu vârste cuprinse între 33 și 59 de ani, domiciliați pe raza județului Constanța, 4.675 articole vestimentare, pentru care nu dețineau documente de proveniență.

Persoanele în cauză au declarat faptul că au achiziționat bunurile din Turcia, pentru uz personal. Pentru bunurile transportate, cele 21 de persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 10.500 lei, iar produsele a căror valoare se ridică la aproximativ 77.000 lei au fost confiscate şi vor fi introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*