Polițiștii de frontieră au confiscat 355 de kilograme de pește

Pește confiscat de polițiștii de frontieră. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, 355 de kilograme de pește, 1355 metri plase de pescuit, o ambarcațiune cu motor și un autoturism.

Astfel, în data de 10 aprilie, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pe Dunăre, la km flv. 248, o ambarcațiune pescărească, în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 47 de ani, respectiv 55 de ani, care desfășurau activități de pescuit comercial în perioada de prohibiție.

În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit în ambarcațiune două plase de pescuit în care se aflau 21 bucăți pește, din speciile scrumbie și plătică.

Peștele, în stare vie, a fost redat mediului natural, ambarcațiunea cu motor și plasele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit comercial în perioada de prohibiție.

Tot pe data de 10 aprilie, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Midia, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona localității Sinoe, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism, înmatriculat în România. Persoana de la volan nu a oprit, continuându-și deplasarea, până în curtea unui imobil unde a abandonat autovehiculul și a fugit.  La fața locului a fost identificată o femeie care a declarat că nu cunoaște autoturismul și nici proprietarul sau conducătorul acestuia.

Autovehiculul a fost dus la sediul P.P.F. Midia în vederea continuării cercetărilor, unde, în urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, 10 saci din rafie ce conțineau plase de pescuit în care se afla cantitatea de 180 kg peşte, din specia caras, în stare proaspătă.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție, și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală și producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

În data de 11 aprilie, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Midia, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, la intersecția DN 22 cu DC 86, un autoturism, în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 39, respectiv 43 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanța.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagaj, cantitatea de 175 kg peşte, din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale. Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*