Polițiștii constănțeni verifică mașinile din trafic dacă sunt pregătite de iarnă

Polițiștii verifică dacă mașinile sunt dotate corespunzător. FOTO IPJ Constanța

În perioada iernii, una dintre prioritățile polițiștilor rutieri constănțeni este conștientizarea participanților la trafic asupra riscurilor la care se expun prin starea tehnică neconformă a autovehiculelor.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au desfășurat, la data de 7 ianuarie, în intervalul orar 6.00 – 14.00, o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu au autovehiculele echipate corespunzător pe timp de iarnă.

Oamenii legii au aplicat 6 sancțiuni, constând în puncte amendă (9-20) și reținerea certificatului de înmatriculare.

„Polițiștii rutieri recomandă ca, în momentul în care partea carosabilă este umedă sau acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare“, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*