Polițiștii constănțeni au testat sute de conducători auto pentru consum de alcool

Acțiune a polițiștilor. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii constănțeni au testat la sfârșitul săptămânii trecute sute de conducători auto pentru consum de alcool.

Potrivit IPJ Constanța, în perioada 16 – 17 martie, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră și al formațiunilor rutiere au desfășurat o acțiune pentru desfășurarea unui trafic în condiții optime.

“Astfel, aproximativ  60 de polițiști au acționat pe principalele drumuri naționale și județene, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, 570 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 30 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 201 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 67.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 20 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 14 infracțiuni” – IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*