Polițiștii constănțeni au întocmit șase dosare penale în urma incidentelor electorale

Sediul IPJ Constanța. FOTO Paul Alexe

Polițiștii constănțeni au întocmit șase dosare penale în urma incidentelor electorale.

Potrivit IPJ Constanța, până la ora 15.00, la nivelul judeţului, procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică.

„Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și echidistant, după finalizarea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.

Până în prezent, au fost înregistrate  șase dosare penale cu autor cunoscut privind incidente electorale, care privesc săvârșirea infracțiunilor de coruperea alegătorilor, fraudă la vot și împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu  al dreptului de a alege sau de a fi ales.

De asemenea, au fost constatate cinci contravenții privind continuarea propoagandei electorale și absența nejustificată a președintelui, a locțiitorului acestuia sau a membrilor birourilor electorale.

În toate cazurile au fost luate măsuri legale conform legislației în vigoare” – IPJ Constanța.  

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*