Polițist din Cernavodă trimis în judecată pentru luare de mită

Inspectorul antifraudă cerea 3000 euro pentru un dosar rezolvat
Atunci când faci din munca de polițist o afacere bănoasă, trebuie să iei în calcul și riscurile

La data de 19 iulie 2016, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În fapt, în data de 08.07.2016, agentul șef adjunct de poliție L.B.R., polițist rutier la Poliția Oraș Cernavodă, în timp ce executa serviciul de patrulare, l-a oprit pentru control pe Ț.R.I. care circula cu mașina personală, având folii autocolante pe geamurile față. Agentul de poliție nu a luat nicio măsură față de el și i-a pretins suma de 50 de euro pentru ca pe viitor să nu-i facă probleme, solicitându-i să-l caute la o dată ulterioară pentru a-i remite banii.

Conducătorul auto a apelat linia TelVerde anticorupţie 0800.806.806 a D.G.A. și a reclamat fapta polițistului, ulterior prezentându-se la sediul Serviciului Județean Anticorupție Constanța, unde a depus un denunț.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, iar la data de 14.07.2016, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului, l-au prins în flagrant pe polițist în timp ce  primea suma de 50 de euro de la denunțător, în scopul amintit.

Față de inculpatul F.G.L. s-a dispus măsura controlului judiciar și interzicerea exercitării activității profesionale în virtutea căreia a săvârşit fapta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*