Poliția și procurorii au documentat o rețea de trafic de minori și proxenetism în orașul Murfatlar: patru persoane au fost reținute

Percheziții într-un dosar de proxenetism. FOTO cu rol ilustrativ

Patru persoane, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 18 și 52 de ani, au fost reținute de procurorii DIICOT Constanța, pentru trafic de minori și proxenetism. Cei patru au sechestrat o fată de 14 ani într-o locuință din Medgidia și au forțat-o să se prostitueze.

Potrivit anchetatorilor, în ianuarie 2023, cei patru au recruta o pe adolescentă de 14 ani, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia, părinții fiind despărțiți și având o situație materială precară, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției. Astfel, în perioada ianuarie – iunie, inculpații au adăpostit-o la o adresă din orașul Murfatlar, iar în perioada martie – mai, au transportat-o în mai multe locații stradale în scopul exploatării sexuale a acesteia.

La data de 22 iunie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii DIICOT au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în orașul Murfatlar, la locuința uneia dintre persoanele bănuite de comiterea acestor infracțiuni. În cadrul percheziției domiciliare, polițiștii au identificat minora de 14 ani în locuința respectivă. De asemenea, au fost descoperite și ridicate înscrisuri relevante pentru anchetă, mai multe telefoane mobile și un autoturism utilizat în activitatea infracțională.

Cei patru suspecți au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore și ulterior încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, iar vineri, 23 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților pentru o perioadă de 30 de zile, în vederea continuării investigațiilor.

Minora a fost preluată de către specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pentru a i se acorda îngrijire și protecție în urma traumei suferite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*