Poliția Locală Constanța joacă dur – le ridică mașinile comercianților stradali neautorizați și cu zeci de amenzi la activ

Mașinile folosite la comerțul ilegal sunt confiscate de către Poliția Locală. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii Locali din Constanța au avut o surpriză mare pentru comercianții stradali neautorizați. În afară de amendă și de fructele confiscate, oamenii legii le-au ridicat și autoturismele în care aveau restul de marfă și din care vindeau.

Direcția Generală a Poliției Locale Constanța a tot primit din partea cetățenilor și a comercianților din zona pieței agroalimentare Tomis III, despre comerțul ambulant ilegal și necompetitiv desfășurat de diverse persoane în parcarea din vecinătate. În trecut s-au mai dat amenzi, dar Hotărârea de Consiliu Local 427/2017 nu prevedea alte măsuri. De curând însă, aceasta a suferit câteva modificări, iar comercianții cu pricina au avut parte de o surpriză.

Astfel, în perimetrul cuprins între Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Strada Soveja si Bulevardul Tomis, polițiștii locali au aplicat 8 amenzi contravenționale în valoare totală de 8.000 lei, au fost confiscate mai multe kilograme de legume și fructe care se comercializau fără autorizație de proveniență sau în condiții igienico-sanitare improprii și 44 de lei proveniții din exercitarea actelor de comerț ilicit.

În plus, au fost confiscate două autovehicule folosite de către comercianții stradali neautorizați.

„Facem mențiunea că cele două persoane cărora li s-au ridicat autovehiculele în vederea confiscării și care au fost sancționate contravențional, în acestă zi, cu suma de 2500 lei fiecare, nu se află la prima abatere de acest fel, aceștia apărând în evidențele instituției noastre : prima cu un număr de 52 de amenzi contravenționale în valoare de 24.400 lei, iar cealaltă cu 20 de amenzi contravenționale în valoare de 9.600 lei. Pe această cale lansăm un avertisment puternic, dar deosebit de ferm, cu privire la toți cei care abordează practici comerciale în această manieră că reacția Direcției Generale Poliția Locală Constanța va fi una legală și extrem de riguroasă“, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Aceștia au mai precizat că acţiuni similare vor continua până la restabilirea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, atât în perimetrul piețelor constanțene, cât și în alte zone.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*