Poliția Locală Constanța a început să ridice mașinile celor care parchează pe locurile persoanelor cu handicap

Poliția Locală Constanța a început să ridice mașinile celor care parchează pe locurile persoanelor cu handicap

Polițiștii locali constănțeni au efectuat săptămâna trecută mai multe acțiuni prin care au verificat dacă proprietarii autovehiculelor care ocupau locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități erau îndreptățiți să le ocupe. Acțiunile reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Constanța s-au desfășurat în parcări publice amenajate și marcate corespunzător.

„Menționăm că pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap”, au precizat reprezentanților DGPL.

În cadrul acțiunilor a fost verificată respectarea legii nr 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care la art. 100, lit. g prevede că ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 10.000 lei și măsura de ridicare a mașinii pentru eliberarea locului de parcare ocupat fără drept. Cu această ocazie, polițiștii locali au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale și au ridicat 13 autovehicule de pe locurile special amenajate.

Mașinile au fost depozitate în parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1 și pot fi ridicate doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Polițiștii locali vor organiza permanent astfel de acțiuni prin care vor sancționa nerespectarea prevederilor legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*