Polaris M Holding Constanța explică ce se întâmplă cu deșeurile reciclabile după ce sunt colectate

Tone de materiale plastice, hârtie, carton și metal, adunate de la platformele destinate colectării selective din Constanța Foto Polaris M
Tone de materiale plastice, hârtie, carton și metal, adunate de la platformele destinate colectării selective din Constanța Foto Polaris M

Dacă ești locuitor al municipiului Constanța, probabil că te-ai întrebat ce se întâmplă cu deșeurile reciclabile după ce sunt colectate de autogunoiera Polaris.

Astfel, potrivit reprezentanților Polaris M Holding, în primul rând este important de știut că procesul de colectare separată și reciclare se bazează pe disponibilitatea cetățenilor de a depune corect deșeurile în containerele corespunzătoare. Adică, dacă nu colectăm corect deșeurile, o bună parte din materialul reciclabil ajunge să fie contaminat de deșeurile reziduale chiar înainte de a ajunge la stația de sortare și este imposibil de reciclat.

Deșeurile reciclabile din hârtie, carton, plastic și metal se colectează separat de deșeurile reziduale, cu o autogunoieră special destinată colectării acestui tip de deșeuri și conform unui grafic de lucru distinct. După colectare, deșeurile reciclabile sunt transportate la stația de sortare și reciclare unde are loc, din nou, sortarea deșeurilor pe tipuri de ambalaje. Deșeurile se sortează și balotează înainte de a ajunge la reciclatorii finali, unde are loc reintrarea deșeurilor în circuitul economic.

„La stația de sortare și reciclare din Constanța, pe lângă sortare și balotare, producem saci și folie din plastic”, explică sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*