Polaris M. Holding: „Asigurăm servicii de salubrizare, dar nu putem face educație”

Personalul Polaris M. Holding lucrează 24 de ore din 24 pentru a colecta toată cantitatea de deșeuri din Constanța și din Mamaia.

Sezonul estival și cantitatea dublă de deșeuri menajere îngreunează activitatea muncitorilor de la Salubrizare ai Polaris M. Holding. Cantitățile de deșeuri pe care Polaris M. Holding le colecta până la începutul lunii iunie, au ajuns să fie dublate de cele lăsate în urmă de turiștii veniți pe litoralul românesc, aspect care îngreunează și mai mult activitatea companiei.

Numeroasele apeluri și sesizări primite de Polaris M. Holding în ultimele două luni, de la deschiderea sezonului estival, îi îndreptățesc pe reprezentanții societății să aducă mai multe argumente, atât constănțenilor, cât și turiștilor aflați pe litoralul românesc, pentru a cunoaște situația în fapt.

„În perioada 2020 – 2021, de la venirea pandemiei, am fost nevoiți să ne aducem forță de muncă din afara României pentru că nu am găsit în municipiul Constanța personal specializat, care să desfășoare activitatea de Salubrizare în teren, pentru municipiul Constanța. Restricțiile de călătorie impuse de pandemie anul trecut ne-au împiedicat să îi aducem pe muncitorii care trebuiau să își înceapă activitatea la Polaris, încă din această primăvară. Suntem parteneri cu mai multe agenții de recrutare personal, însă datorită situației la nivel global, independentă de noi, pandemia ne-a împiedicat să aducem oameni până în prezent. Suntem în discuții cu alte localități din județul Constanța, în speranța că vom găsi persoane dornice să muncească. De altfel, într-o perioadă de criză economică, Polaris a avut mereu posturi noi scoase la concurs, deci suntem printre companiile care au asigurat locuri de muncă pentru constănțeni”, au declarat reprezentanții companiei Polaris M. Holding.

Deficitul de forță de muncă, dar și faptul că de la începutul sezonului estival, cantitățile de deșeuri s-au dublat, îngreunează și mai mult desfășurarea activității companiei în condiții normale.

Polaris M. Holding primește în fiecare săptămână sesizări însoțite de fotografii din mai multe zone ale Constanței, de unde oamenii reclamă cantitățile dublate de gunoi menajer, la doar câteva ore după ce autocompactoarele Polaris trec prin zonele respective.

„Acest lucru se întâmplă pentru că în zonele respective populația orașului s-a dublat. Vorbim de zona centrală a orașului, dar și de stațiunea Mamaia. În contextul actual, deși contractul încheiat cu administrația publică locală prevede că activitatea de colectare ar trebui realizată o dată la două zile pentru asociațiile de locatari din municipiul Constanța, cu toate acestea Polaris M. Holding colectează deșeurile în fiecare zi. La unele platforme, ajungem să colectăm și de trei, chiar patru ori pe zi”, mai spun reprezentanții companiei.

Polaris M. Holding îi asigură pe constănțeni, dar și pe turiști, că personalul companiei lucrează 24 de ore din 24 pentru a reuși să colecteze toată cantitatea de deșeuri din oraș și din stațiunea Mamaia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*