Podul rutier peste Canalul Dunăre – Marea Neagră din municipiul Medgidia va fi reabilitat

Podul de la Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

La Primăria Municipiului Medgidia a avut loc joi, 28 octombrie, ședința ordinară a Consiliului Local Municipal. Pe ordinea de zi au fost înscrise 22 de proiecte de hotărâre, care au întrunit în totalitate cvorumul necesar pentru a fi admise.

La primele puncte au fost votate proiectele cu privire la aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al Poliției Locale Medgidia, pe anul 2021, aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Direcției de Gestionare a Domeniului Public și Privat Medgidia precum și proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea siglei Clubului Sportiv „MEDGIDIA” .

Prin aprobarea proiectului cu privire la aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiție „Reabilitare, modernizare infrastructură rutieră satele Valea Dacilor și Remus Opreanu din municipiul Medgidia”, proiect în cadrul programului național de investiții „Anghel Saligny”, se are în vedere repararea și modernizarea străzilor din satele adiacente municipiului Medgidia.

Un alt proiect admis în ședința de joi a fost cel referitor la aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții „CNI” SA a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Construire creșă mare în municipiul Medgidia, județul Constanța”. Astfel, prin subprogramul „Unități și instituții de învățământ’’ de stat se dorește să se răspundă necesității înființării unei creșe cu capacitatea de 100 de locuri pentru copii cu vârste între 3 luni și 3 ani.

Consilierii locali au votat și proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiție „Reabilitare pod rutier peste Canalul Dunăre-Marea Neagră din municipiul Medgidia, județul Constanța”. Valoarea totală a investiției este de 16.857.169,45 lei și are ca scop reabilitarea și modernizarea podului în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață și de locuire ale colectivității locale.

Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiție „Construire centură ocolitoare Medgidia” vizează devierea traficului greu în afara orașului și asigurarea circulației în condiții de siguranță pe străzile din municipiul Medgidia. Valoarea investiției este de aproximativ 65 milioane lei.

Printre proiectele aprobate în ședința ordinară a lunii octombrie se numără și următoarele proiecte: proiect de hotărâre privind actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare imobil strada Republicii, nr. 34 din municipiul Medgidia” – faza p.th., proiect de hotărâre pentru aprobarea vânzării prin licitație publică a imobilului teren intravilan aflat în domeniul privat al municipiului Medgidia, identificat cu număr cadastral 110475 și înscris în Cartea Funciară Nr. 110475, proiect de hotărâre privind mandatarea Primarului Municipiului Medgidia să îndeplinească toate formalitățile necesare achiziționării imobilului teren și construcții situat în intravilanul municipiului Medgidia, str. Mehmet Nyazi, nr. 1, județul Constanța, având număr cadastral 104607 și înscris în Cartea Funciară Nr. 104607.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*