PNȚCD Constanța și-a recâștigat președintele. Tudorel Chesoi, repus pe funcție de o hotărâre a instanței

Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu / ctnews.ro
Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu / ctnews.ro

Curtea de Apel București a decis ceea ce spera o bună parte din țărăniștii constănțeni. Tudorel Chesoi este președintele de drept al filialei Constanța și vicepreședinte la nivel național.

Decizia instanței este clară: hotărâtea prin care Tudorel Chesoi a fost exclus din PNȚCD este nulă pentru că decizia aplicării sancțiunilor pentru presupunerile abateri disciplinare o poate lua doar Biroul Național de Conducere. Magistrații spun că a fost încălcat regulamentul partidului și mai multe prevederi statutare.

Printre motivele invocate se numără faptul că hotărârea nu a fost niciodată adusă la cunoștința reclamantului și că nu a fost emisă de organul competent, iat convocarea ședinței CNC este nulă pentru că președintele acestui for nu a semnat-o.

Tudorel Chesoi spune că întoarcerea sa în funcțiile deținute în Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat îi dă puterea să reia o luptă mai veche.

“Eu voi acționa în continuare pentru revenirea PNȚCD pe linia tradițională Corneliu Coposu – Maniu – Mihalache, deci pe linia lui adevărată, întrucât considerăm noi, veteranii PNȚCD, că partidul a fost confiscat de Aurelian Pavelescu și indus pe o linie care nu are de a face cu tradiția și principiile PNȚCD. Este important să câștigăm și această bătălie, dar constantăm cu regret că o anumită instanță ne împiedică să recuperăm partidul”, a explicat Tudorel Chesoi pentru Constanța News.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*