Plata profesorilor din această perioadă se face pe baza activității online, a anunțat ISJ Constanța

Inspectoratul Școlar Județean Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Dascălii din sistemul de învățământ de stat sunt plătiți pe perioada suspendării cursurilor fizice, pe baza activității online, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Constanța. În prezent se lucrează la centralizarea situației elevilor și cadrelor didactice la echipament IT și internet.

În activitatea, din această perioadă, a unităților de învățământ preuniversitar constănțene se au în vedere prevederile Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 4135/21.04.2020, precum și cele ale Planului județean de intervenție educațională pentru situația suspendării cursurilor din învățământul preuniversitar nr. 1554A/27.04.2020. Astfel, plata profesorilor va fi efectuată, începând din această lună, în conformitate cu prevederile legale menționate mai sus, în baza dovezilor de activitate didactică online.

În acest sens, fișele de post și fișele de evaluare se vor modifica, astfel încât atribuțiile să permită evaluarea cadrelor didactice pe itemi/ indicatori specifici, referitori la proiectarea și evaluare activităților de învățare online. Această responsabilitate aparține conducerii instituțiilor de învățământ.

În prezent, la nivelul IȘJ Constanța se realizează o nouă centralizare a stadiului accesului elevilor și cadrelor didactice la echipamente IT, luând în considerare raportările directorilor de unități. În cadrul videoconferinței cu Ministerul Educației și Cercetării din cursul zilei de 28 aprilie, precum și în alte situații de comunicare s-a precizat că, având în vedere disponibilitatea financiară a autorităților locale, se va apela la aceste instituții în vederea rezolvării acestui aspect.

Pentru eventualele situații în care elevii și profesorii nu vor putea stabili o conexiune online sau de orice alt tip, cadrele didactice vor avea responsabilitatea proiectării unor planuri remediale/de recuperare aplicabile începând cu luna septembrie a acestui an.

În această perioadă inspectorii școlari vor monitoriza activitățile de învățare online, precum și activitatea conducerii unităților de învățământ, în vederea optimizării acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*