Pierderile de apă descoprite mai repede. Contractul cu o firmă din Israel aduce prime rezultate pentru RAJA

Avarie RAJA. FOTO Adrian Boioglu
Avarie RAJA. FOTO Adrian Boioglu

În urmă cu o lună, SC RAJA SA anunța faptul că începe colaborarea cu o firmă din Israel. Contractul cu Utilis prevedea detecția pierderilor de apă prin satelit.

Specialiștii israelieni au încheiat prima parte a acestei activități de pionerat în România, iar rezultatele sunt foarte bune. Dacă până acum conductele sparte nu puteau fi detectate decât după multă vreme și doar cu tehnologii învechite, noua modalitate poate să aducă echipele RAJA la mai puțin de 50 metri de zona cu probleme.

“Numai în Constanța sunt aproape 650 kilometri de rețea de apă cu o vechime mai mare de 40 ani. Am făcut acest proiect prin care putem să detectăm pierderile folosind o metodă foarte avansată. Am făcut deja prima scanare în zona cea mai importantă unde credem că sunt pierderi ascunse. Era imposibil de mers pe teren cu aparatele acustice să determinăm aceste pierderi de apă pe o mie de kilometri și atunci am apelat la această soluție care vine și ne spune punctual că pe o rază de 50 de metri avem pierderi”, a declarat Aurel Presură, directorul adjunct al SC RAJA SA.

Prima scanare a fost pentru orașul Constanța, iar după aceea va fi verificată rețeaua de apă din Eforie Sud, Agigea, Techirghiol și Lazu. Specialiștii RAJA vor analiza pierderile și după ce fac calculele își vor da seama dacă parteneriatul cu firma israeliană este unul profitabil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*