Peste trei mii de imobile din comuna constănțeană Horia urmează să fie intabulate

Peste trei mii de imobile din comuna constănțeană Horia au fost intabulate

Peste trei mii de imobile din comuna Horia din județul Constanța au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru general au fost afișate atât la sediul Primăriei comunei Horia, cât și pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.

În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor la nivelul întregii unități administrativ – teritoriale (UAT), desfășurate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), în comuna Horia din județul Constanța au fost identificate 3.159 de imobile, cu suprafața totală de 7.022,9067 de hectare. Lucrările de cadastru general sunt finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin OCPI Constanța și sunt gratuite pentru cetățeni.

Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru comuna Horia au fost afișate în data de 07 aprilie, iar data limită de depunere a contestațiilor este 07 iunie 2021, urmând ca la finalizarea verificărilor proprietarii să primească, gratuit, noile cărți funciare. Pentru finalizarea lucrărilor de înregistrare sistematică este necesar ca toți proprietarii imobilelor din comună să verifice, cu sprijinul reprezentanților OCPI Constanța, documentele tehnice afișate la sediul Căminului Cultural din Horia, str. Principală nr.30, Comuna Horia.

În prezent, din totalul de 70 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Constanța, două, Gârliciu și Ghindărești, sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 47 se desfășoară lucrări de cadastru general în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și la nivel de sector cadastral.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor – terenuri, clădiri şi apartamente, din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*