Peste 900 de angajați MAI, în sprijinul turiștilor de pe litoral

Aproximativ 900 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor acționa, începând din acest weekend, în baza Planului de măsuri litoral 2023, pe perioada sezonului estival, în sprijinul colegilor din Constanța pentru a veghea la siguranța turiștilor ce vor veni în această vară pe litoral.

Planul de măsuri litoral 2023 alocă câte 220 de polițiști și 92 de pompieri, aceștia fiind delegați în județul Constanța pe întreaga perioadă a sezonului estival. Polițiștii vor sprijini forțele de ordine locale în menținerea ordinii și liniștii publice, combaterea infracționalității și intervențiile în situații de urgență, în timp ce pompierii vor acționa în cazul unor situații de urgență care necesită intervenții rapide.

Conducerea MAI a stabilit mai multe obiective principale în cadrul acestui plan, printre care se numără prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea siguranței traficului rutier și intervenția rapidă pentru salvarea persoanelor aflate în situații de urgență.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat importanța profesionalismului și responsabilității angajaților MAI în asigurarea siguranței cetățenilor. El a solicitat structurilor MAI să se asigure că personalul este distribuit în mod judicios, iar angajații beneficiază de condiții optime de muncă și cazare.

Pe lângă supravegherea zonelor de agrement și a spațiilor publice, personalul MAI va acorda atenție deosebită și evenimentelor cu public numeros organizate pe litoral. Eforturile de prevenire și informare vor fi consolidate prin implicarea angajaților care asigură această componentă esențială.

Prin aceste măsuri, MAI are ca obiectiv principal creșterea gradului de siguranță a cetățenilor de pe litoralul românesc, asigurând un climat de ordine și liniște publică, precum și răspuns rapid în cazurile de urgență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*