FOTO VIDEO Peste 50 de migranți, depistați într-o ambarcațiune în apele teritoriale românești ale Mării Negre

Zeci de migranți, cu o ambarcațiune turcească, descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit în dimineața zilei de joi, 2 iunie, pe direcția localității Costinești, o ambarcațiune care venea din Turcia și în care se află peste 50 de migranți.

Potrivit Gărzii de Coastă, în jurul orei 7.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat, în apele teritoriale românești, o ambarcațiune suspectă care naviga spre țărmul României. Imediat, un vas din dotarea Gărzii de Coastă – Grupul de Nave Constanța, aflat în misiune de supraveghere pe Marea Neagră, a intervenit cu operativitate. Astfel, la o distanță de șase mile marine de localitatea Costinești, polițiștii de frontieră au interceptat o ambarcațiune pescărească, în care se află aproximativ 50 de persoane.

„Având în vedere că ambarcațiunea este supraaglomerată, neechipată cu mijloace de salvare pentru toate persoanele aflate la bord, fiind posibil ca persoanele care asigură conducerea acesteia să nu aibă pregătirea necesară, a fost identificat riscul punerii în pericol a vieții persoanelor aflate la bord, sens în care, după interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliției de Frontieră a devenit de salvare a vieții omenești pe mare”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Ambarcațiunea va fi adusă în Portul Constanța, persoanele depistate urmând a fi preluate de către polițiștii de frontieră pentru continuarea cercetărilor. Totodată, pentru gestionarea evenimentului, se acționează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică și siguranță națională din județul Constanța.

Cercetările vor fi derulate de polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*