Peste 400 de pompieri constănțeni au fost la datorie în weekendul care s-a încheiat pentru înlăturarea efectelor negative produse de codul roșu

Intervenții ale pompierilor. FOTO ISU Constanța

Peste 400 de pompieri constănțeni au fost la datorie în weekendul care s-a încheiat pentru înlăturarea efectelor negative produse de codul roșu cu 35 de mijloace tehnice.  Pompierii au executat cu succes peste 500 de misiuni, după cum urmează:

  • 323 de persoane salvate din zăpadă
  • 4 microbuze, 3 camioane, 2 cisterne, un autocar, 98 autoturisme deblocate din zăpadă
  • 125 copaci degajați;
  • 20  autoturisme avariate degajate;
  • 19 stâlpi de electricitate degajați;
  • 3 stâlpi RDS & RCS degajați;
  • 10 acoperișuri de locuință degajate și altele.

Pompierii din dispeceratul inspectoratului au preluat peste două mii de apeluri la 112 privind efectele negative produse de furtună, în perioada 25-27 noiembrie!

La această oră, 61 de localități sunt afectate parțial de fenomenele meoteorologice, respectiv alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă(se lucrează pentru remediere) și 31 de localități fără alimentare cu apă.

Din fericire, în urma fenomenelor meteo extreme produse nu au fost înregistrate victime.

În misiunile executate pompierii au fost  susținuți și de echipaje de la RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU, Poliția locală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*