Peste 400 de intervenții, înregistrate săptămâna trecută în punctele temporare de lucru ale ISU de pe litoral

Peste 250 de pompieri militari sunt la datorie, zilnic, în județul Constanța, pentru ca populația să fie în siguranță.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, în cele 25 de puncte temporare de lucru operaționalizate începând cu data de 30 iunie, în jur de 100 pompieri militari din județ, dar și colegi de la celelalte inspectorate pentru situații de urgență din țară detașați în sprijin, precum și tehnica specifică de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate) susțin misiunile orientate spre siguranța celor care își petrec vacanța pe litoral.

În săptămâna 18 – 25 iulie, pompierii militari ce deservesc punctele de lucru temporare au desfășurat peste 400 de misiuni în urma cărora 339 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical. Dintre acestea, 170 au necesitat transportul la spital.

Stațiunile în care au fost înregistrate cele mai multe situații de urgență au fost Eforie Nord – 73 de intervenții ale pompierilor militari, și Costinești, unde pompierii militari au avut 64 de intervenții.

De asemenea, în săptămâna 18 – 25 iulie, pompierii militari ce deservesc punctele de lucru temporare au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 35 de incendii și au executat cinci misiuni de căutare/ salvare persoane din mediul acvatic. Trei persoane au fost salvate de la înec, iar, din păcate, două persoane și-au pierdut viața în mare.

În ceea ce privește activitatea de prevenire, inspectorii din cadrul ISU Constanța, sprijiniți de colegii detașați pe litoral, au efectuat 54 de controale pe linia prevenirii incendiilor la unități de turism, cluburi, discoteci și restaurante. Au fost aplicate 343 de avertismente și 106 amenzi, în cuantum de peste 84.000 de lei.

Reamintim că, pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 550 de pompieri din 23 de județe ale țării suplimentează efectivele de salvatori constănțeni. Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc și vizează acoperirea palierelor preventiv și de intervenție, prin suplimentarea personalului și a tehnicii existente la nivelul județului Constanța cu efective și mijloace specifice de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate).

Proiectul, lansat la inițiativa Departamentului pentru Situații de Urgență în anul 2016, urmărește îmbunătățirea modului în care este acordată asistența medicală de urgență și creșterea gradului de securitate a cetățenilor, prin mobilizarea forțelor și mijloacelor tehnice specifice intervenției în cazul producerii diverselor situații de urgență.

Astfel, pe litoral au fost operaționalizate 25 de puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează:

  • 11 puncte de stingere a incendiilor, în localitățile Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Valea Dacilor, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Vama Veche; acestea sunt încadrate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă și spumă;
  • opt puncte de prim ajutor, în localitățile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn-Venus și Vama Veche; acestea sunt dotate cu corturi, ambulanțe și șenilate;
  • șase puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia; acestea sunt încadrate fiecare cu o ambarcațiune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*