Peste 400 de intervenții, ale echipajelor ce deservesc punctele temporare de lucru ale ISU de pe litoral

Intervenții ale echipajelor ce deservesc punctele temporare de lucru de pe litoral. FOTO ISU Constanța

Echipajele ce încadrează cele opt puncte de prim ajutor amplasate pe plajele de pe litoral efectuează permanent patrule în zona de responsabilitate, asigurându-se că nu vor avea loc evenimente neplăcute.

Pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care își petrec vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța au fost operaționalizate, începând cu data de 30 iunie a acestui an, 25 puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează:

  • 11 puncte de stingere a incendiilor, în localitățile Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Valea Dacilor, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Vama Veche; acestea sunt încadrate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă și spumă;
  • 8 puncte de prim ajutor, în localitățile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn-Venus și Vama Veche; acestea sunt dotate cu corturi, ambulanțe și șenilate;
  • 6 puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia; acestea sunt încadrate fiecare cu o ambarcațiune.

În ultimele 24 de ore, echipajele ce deservesc punctele temporare de lucru au intervenit în 32 situații de urgență. Cele mai multe solicitări – 27 la număr – au fost pentru acordarea primului ajutor și a asistenței medicale de urgență, 14 persoane fiind, ulterior, transportate la Unitatea de Primiri Urgențe.

Începând cu data de 30 iunie și până astăzi, 12 iulie, echipajele ce deservesc punctele temporare de lucru au executat 416 misiuni. Pompierii militari din punctele de prim ajutor de pe plajă au acordat primul ajutor și asistență medicală de urgență unui număr de 346 de persoane, 185 dintre acestea fiind transportate, ulterior, la Unitatea de Primiri Urgențe. Alte trei intervenții au fost pentru căutare/ salvare persoane din mediul acvatic, iar pompierii militari din cele 11 puncte de stingere au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 42 de incendii.

Reamintim că, pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 550 de pompieri din 23 de județe ale țării suplimentează efectivele de salvatori constănțeni. Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc și vizează acoperirea palierelor preventiv și de intervenție, prin suplimentarea personalului și a tehnicii existente la nivelul județului Constanța cu efective și mijloace specifice de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate).

Proiectul, lansat la inițiativa Departamentului pentru Situații de Urgență în anul 2016, urmărește îmbunătățirea modului în care este acordată asistența medicală de urgență și creșterea gradului de securitate a cetățenilor, prin mobilizarea forțelor și mijloacelor tehnice specifice intervenției în cazul producerii diverselor situații de urgență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*