Peste 350 de amenzi au fost aplicate de inspectorii RAR, anul trecut, în județul Constanța

Trei sferturi dintre vehiculele controlate de RAR, anul acesta, în județul Constanța au prezentat deficiențe tehnice. FOTO cu rol iulstrativ

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61 la sută dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Potrivit RAR, cele mai multe neconformități au fost constatate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7 la sută); emisiile poluante (21,1 la sută); punți, jante, anvelope și suspensie (12,9 la sută); parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7 la sută). Totodată, neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92 la sută dintre vehicule și în 1,51 la sută din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcție. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depășirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule.

Inspectorii RAR au depistat în trafic și vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcție sau la punți și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,5 la sută dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

Peste 350 de amenzi au fost aplicate de inspectorii RAR, anul trecut, în județul Constanța. FOTO RAR

În județul Constanța au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 1.508 vehicule. Dintre acestea, 63,73 la sută prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 113 (7,49 la sută) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 11,53 la sută din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,92 la sută aveau probleme legate de identificare și 1,79 la sută aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 359 de amenzi contravenționale și au fost retrase 347 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

„Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, au precizat reprezentanții Registrului Auto Român.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*