Peste 300 kilograme de peşte fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră constănțeni

Pește confiscat de polițiștii de frontieră. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Midia au depistat în zona de competență un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, peste 300 kilograme de pește, fără documente legale.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Midia,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit pentru control, pe comunicația DN22A, în județul Constanța, un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii, condus de cetățeanul român R.D., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanța.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în habitaclul autovehiculului, 14 saci din plastic în care se afla cantitatea de 328 kilograme de peşte de apă dulce, diferite specii, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*