Peste 150.000 de chestionare pentru recensământul populației și locuințelor, completate la nivelul județului Constanța

Centru de Autorecenzare Asistată la Arhiepiscopia Tomisului

La finalul celei de-a 49-a zi de autorecenzare pentru recensământul populației și locuințelor 2021 (în perioada 14 martie – 1 mai) erau completate 154.886 de chestionare la nivelul județului Constanța. Dintre acestea, 107.154 au fost completate în mediul urban (69,2 la sută) și 47.732 pentru mediul rural (30,8 la sută).

Potrivit Direcției Județene de Statistică Constanța, cele mai multe chestionare în mediul urban au fost completate pentru municipiul Constanța (66.753), orașul Năvodari (9.479) și municipiul Mangalia (8.548), iar în mediul rural pentru comuna Cumpăna (4.895), comuna Valu lui Traian (4.492) și comuna Rasova (2.249). Cele mai puține chestionare completate au fost în comunele Vulturu (50), Siliștea (53) și Deleni (60).

Județul Constanța se situează pe locul 10, după numărul chestionarelor completate, după municipiul București, județele Cluj, Brașov, Prahova, Timiș, Bihor, Mureș, Argeș și Iași. Situația zilnică a autorecenzării pe județe se poate descărca de pe site-ul recensământului la adresa:
https://www.recensamantromania.ro/situatie-autorecenzare/.

În a șaptea săptămână de autorecenzare au fost completate 22.923 de chestionare, cele mai multe chestionare completate în ultimele patru săptămâni. Din totalul chestionarelor completate în această perioadă, 42,6 la sută au beneficiat de sprijinul recenzorilor din centrele pentru autorecenzare asistată. Lista locațiilor, precum și programul de funcționare a centrelor de Autorecenzare Asistată din localitățile județului Constanța este disponibilă pe site-ul Direcției Județene de Statistică la adresa: https://constanta.insse.ro/recensaminte/rpl_2021/.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 puteți să consultați www.recensamantromania.ro (site pe care se găsește platforma de autorecenzare). Pentru orice lămuriri și întrebări referitoare la procesul de autorecenzare și la recensământul populației și locuințelor, puteți apela și Call Center la 0314/338.300.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*