Peste 100 de tone de materiale, adunate în ultima lună de la platformele destinate colectării selective instalate de Polaris M Holding în diverse zone din Constanța

Tone de materiale plastice, hârtie, carton și metal, adunate de la platformele destinate colectării selective din Constanța Foto Polaris M
Tone de materiale plastice, hârtie, carton și metal, adunate de la platformele destinate colectării selective din Constanța Foto Polaris M

Peste 100 de tone de materiale plastice, hârtie, carton și metal au fost adunate în ultima lună de la platformele destinate colectării selective instalate în diverse zone din orașul Constanța. Cifrele sunt în creștere în fiecare lună, semn că locuitorii au răspuns pozitiv recomandărilor în ceea ce privește separarea deșeurilor reciclabile de cele menajere.

În aceste zile, la toate cele 400 de platforme de pe raza municipiului Constanța sunt amplasate 900 de containere galbene destinate deșeurilor reciclabile, recipiente ce vin în completarea celor aproximativ 400 de containere tip iglu și platforme modulare, verzi, albastre și galbene destinate materialelor reciclabile, instalate în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraș.

„Facem un apel către locuitori ca înainte de a depune aceste deșeuri reciclabile la containerele speciale să le curețe de eventualele substanțe pentru a nu le contamina. Împreună cu Primăria Municipiului Constanța venim în sprijinul populației și amplasăm din ce în ce mai multe containere pentru deșeuri reciclabile pentru a crește gradul de colectare”, a declarat Dragoș Banaga, șef departament colectare selectiva, sortare, tratare și valorificare energetica Polaris M Holding.

Deșeurile reciclabile sunt colectate zilnic de angajații societății de salubrizare, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile.

Platformele au fost instalate pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța.

„Recomandăm în continuare constănțenilor să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător”, au mai transmis reprezentanții societății.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*