Peste 100 de sancțiuni, aplicate de Poliția Locală într-o singura zi pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale

Peste 100 de sancțiuni, aplicate de Poliția Locală pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere au desfășurat joi, 13 ianuarie, controale în trafic pentru identificarea conducătorilor auto care nu dețineau autorizație de folosire a tramei stradale și aviz de traseu, conform HCL 463/2021. Drept urmare, 102 șoferi au primit sancțiuni, în valoare de 32.243 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale.

Reamintim că fapta de a circula fără a deține autorizație de folosire a tramei stradale și, după caz, fără a obține avizul de traseu constituie contravenție.

Persoanele fizice și juridice pot achita taxa de folosire tramă stradală prin următoarele modalități:

  • la ghișeele agențiilor fiscale SPIT, numerar sau prin intermediul cardului bancar;
  • prin serviciul Westaco Express la staţiile OMV Petrom și magazinele Inmedio din municipiul Constanța, în numerar;
  • prin ordin de plată, în contul RO39TREZ23121160250XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanţa, beneficiar Primăria Municipiului Constanţa, cod fiscal 4785631, caz în care eliberarea autorizației se efectuează doar la ghișeele agențiilor fiscale;
  • online, pe site-ul instituției www.spit-ct.ro cu sau fără autentificare în aplicația e-Tax.

Verificarea autenticității autorizației de circulație emisă se poate efectua pe site-ul www.spit-ct.ro la secțiunea “Servicii online”- “Verifică Document Emis” – “Autorizații Circulație”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*