Peste 100 de amenzi, în valoare totală de aproape 45.000 de lei, aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei. FOTO IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – secțiile de poliție urbană – au organizat, în cursul zilei de ieri, acțiuni pe linia verificării respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. La activități au participat aproximativ 30 de polițiști, precum și jandarmi și polițiști locali, fiind verificate 55 de societăți comerciale.

Potrivit IPJ Constanța, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 43.000, dintre care 54 la Legea 55/2020, în valoare de 28.800 de lei.

Exemple:

  • Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unui restaurant, situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, se desfășoară acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că terasa restaurantului în cauză este împrejmuită cu pereți și acoperiș retractabili, care se aflau în poziția închis. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
  • Polițiștii Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unui restaurant, situat pe strada Ștefan cel Mare, se desfășoară acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
  • Polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui centru comercial (spațiu de joacă pentru copii), situat pe strada Dumitru Marinescu din municipiul Constanța, se află mai multe persoane. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
  • Totodată, polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în patru baruri de pe raza municipiului Constanța, se desfășoară acte de comerț în spațiu închis, nerespectându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*