Comisarii Gărzii de Mediu Constanța nu au permis intrarea în țară a peste 14,5 tone de mărfuri second-hand, asimilate deșeurilor

Peste 14,5 tone de deșeuri, oprite în Portul Constanța. FOTO GNM Constanța

Autoritățile locale au finalizat miercuri, 11 mai, controlul pentru importul de mărfuri second-hand dintr-un container sosit din SUA în Portul Constanța, fiind vorba despre 14.592 de kilograme de articole textile uzate – îmbrăcăminte și încălțăminte, mobilier uzat, mâncare procesata și echipamente electrice și electronice uzate – computere și proiectoare.

La controlul fizic al mărfurilor au participat vameși, comisari de la Protecția Consumatorului,  polițiști de frontieră și comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, constantându-se neconcordanțe între starea de fapt a mărfurilor și documentele prezentate.

„Articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte aflate în container nu erau sortate pe categorii, erau pătate sau murdare. Pentru importul echipamentelor electrice și electronice uzate nu s-au prezentat documente care sa ateste funcționarea acestora”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Urmare a concluziilor reprezentanților ANPC, respectiv „mărfurile second-hand nu pot fi puse pe piaţa din România”, comisarii de la Garda Naţională de Mediu Constanta au dispus interzicerea efectuării importului pentru mărfurile second-hand din container, acestea fiind considerate deșeuri.

Pe cale de consecință, conținutul containerului va fi returnat în țara de proveniență, măsură ce va fi pusa în aplicare de organele vamale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*