Peste 1.800 amenzi aplicate în vara 2018 de către Poliția Locală Constanța, dintre care 750 au fost pentru șoferii „maeștri“ în parcări

Polițiștii locali au stricat un joc de alba - neagra. FOTO DGPL Constanța

Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Primariei municipiului Constanța a făcut bilanțul activităților pentru sezonul estival 2018, desfășurate în zona de plajă – Modern-până la limita cu orașul Năvodari, pe zona de promenadă a stațiunii Mamaia, precum și în Satul de vacanță.

În această perioadă au fost aplicate 1.803 sancțiuni contravenționale, iar suma amenzilor se ridică la 774.150 lei. Comparativ cu anul 2017 când au fost 133 de constatări vizând comerțul ilicit pe plajă din Stațiunea Mamaia, Modern ori 3 Papuci, în anul 2018 au fost înregistrate un număr de 638 de sancțiuni cotravenționale în valoare de 393.550. În acelaşi interval, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a banilor – 3.686 lei câștigați în mod ilicit.

A fost distrusă de către contravenienți următoarea cantitate de marfă: 7.938 bucăți porumb fiert, 62 kilograme de zmeură, 105 mere glazurate, 175 pungi pufuleți, 108 sticle cu nămol, 7 kilograme de banane;

În Stațiunea Mamaia si Satul de Vacanța s-a actionat și pentru identificarea faptelor antisociale prevăzute și sancționate de HCL 184/2013 mod. și compl. reprezentate de neasigurarea unei permanente stări de curățenie în incinta proprietăților, a căilor de acces, a trotuarelor și a spațiilor verzi din jurul incintelor precum și de neîntreținerea fațadelor, aruncarea gunoiului în locuri neamenajate, depozitări ilegale de deșeuri, etc.

Pentru nerespectarea acestor prevederilor H.C.L nr. 184/2013 au fost încheiate 16 procese verbale privind fapte antisociale legate de menținerea curățeniei. În ceea ce privește activitatea de control comercial și a modului în care operatorii economici din Stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță au respectat legea, 440 au fost verificați și au fost aplicate 210 amenzi contravenționale in valoare totala de 259.900 lei. De asemenea, s-au dispus ca măsuri complementare : suspendarea activității comerciale pentru 27 de operatori economici, precum și încadrarea in prevederile autorizației de funcționare pentru 17 societăți comerciale, confiscarea sumelor proveniți din săvârșirea contravențiilor in cuantum de 15.778 lei și a bunurilor (sute de jucării și articole de plaja) supuse comercializării ilicite ori cele folosite ( modul tip comercializare porumb fiert, șevalet pentru pictura) pentru săvârșirea faptelor interzise de lege. Nu au scăpat de verificările polițiștilor locali nici cei care ofereau servicii de închiriere pe marginea bulevardelor sau in Stațiunea Mamaia turiștilor veniți pe litoral. Astfel, au fost sancționate 155 de persoane cu amenzi în valoare totala de 65.500 lei, în conformitate cu Legea 12/1990 rep.

În afara faptelor săvârșire și prezentate anterior, au existat și alte abateri de la normele legale ale unor persoane fizice / persoane juridice:

  • pe linia ordinii și liniștii publice au fost aplicate 28 de amenzi contravenționale în conformitate cu Legea 61/1991 rep.
  • au fost încheiate 2 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției conform prevederilor O.U.G nr.19/2016 privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă.
  • alte 4 procese verbale de sancționare a contravenției au fost încheiate în baza O.U.G nr.195/2002 privind protecția mediului.

Polițiștii locali au constata și un număr de opt infracțiuni: 4 încălcări ale art.214 din Codul Penal privind exploatarea cerșetoriei și 4 depistări de persoane care practicau jocuri de noroc de tip alba/neagra, fapte prevăzute de art.23, alin.2, lit.c, din O.G nr.77/2009 actualizată privind exploatarea jocurilor de noroc. Toate cazurile au fost predate spre competență și soluționare instituțiilor abilitate să cerceteze faptele săvârșite cu încălcare normelor de drept penal.

În ceea ce privește parcarea pe spațiul verde, peste 750 de conducători auto au fost sancționați pentru opriri neregulamentare, fie ca vorbim de spatii verzi, fie de zone în care această manevră este interzisă.

„Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța“, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*