Peste 1.600 de imobile din Saraiu și Adamclisi urmează să fie intabulate

Directorul OCPI Constanța, Dorin Sasu. FOTO Adrian Boioglu

Peste 1.600 de imobile din comunele Saraiu și Adamclisi au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru general au fost afișate atât la sediile celor două primării, cât și pe paginile web ale Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța și Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.

Potrivit OCPI Constanța, în urma lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale desfășurate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) în comunele Saraiu și Adamclisi au fost identificate 1.635 de imobile, cu suprafața totală de 7.087,4468 de hectare. Lucrările de cadastru general sunt finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin OCPI Constanța și sunt gratuite pentru cetățeni.

Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru cele două comune au fost afișate pe data de 3 octombrie, iar data limită de depunere a contestațiilor este 5 decembrie 2022.

Cererile de rectificare a documentelor tehnice pot fi depuse la sediul primăriilor și pe site-ul www.ancpi.ro.

După deschiderea noilor cărți funciare, vor fi eliberate, gratuit pentru beneficiari, certificatele de moștenitor, certificatele de legatar și certificatele de vacanță succesorală pentru proprietarii decedați, înscriși în cărțile funciare deschise ca urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Nr. crt.UATSectoare cadastrale predateNumăr total imobile Perioadă verificare rezultate și depunere contestații/cereri de rectificare
1SARAIU11,13,14,24,2873003.10.2022 – 05.12.2022
2ADAMCLISI3,5,6,7,20,4190503.10.2022 – 05.12.2022

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*