Peste 1.500 de persoane, legitimate în cadrul acțiunii Blocada

Acțiunea Blocada. FOTO IPJ Constanța

În ultimele 48 de ore, poliţiştii au desfășurat, în județul Constanța, acțiunea Blocada, pentru asigurarea climatului optim de siguranță publică, prevenirea accidentelor de circulație și a traficului și consumului de droguri.

Potrivit IPJ Constanța, aproximativ 260 de poliţişti din structurile de ordine publică au acţionat, în sistem integrat cu jandarmii, pentru a preveni faptele antisociale, iar poliţiştii rutieri au desfășurat acțiuni pentru creşterea siguranţei în trafic.

Au fost organizate 47 de filtre rutiere pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind legitimate peste 1.500 de persoane și verificate 910 de vehicule.

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 14 șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conducere sub influenţa alcoolului și a substanțelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula 26 de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

Totodată, 261 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 25 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

În cadrul activităților desfășurate, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate  303 sancţiuni contravenţionale, în valoare de  aproximativ 156.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*