Peste 1.300 de sancțiuni, de aproape 170.000 de lei, aplicate de polițiștii locali din Constanța pentru comerțul ambulant neautorizat

Comerțul ambulant neautorizat, sancționat de polițiștii locali. FOTO DGPL Constanța

Eforturile polițiștilor locali constănțeni au fost direcționate, în perioada 1 iunie – 31 iulie, spre asigurarea unui mediu de comerț civilizat și respectarea prevederilor legale în municipiul Constanța. În special, atenția autorităților s-a concentrat asupra fenomenului crescând de comerț ambulant neautorizat, cu efecte negative atât asupra turiștilor, cât și asupra cetățenilor locali.

Într-un demers menit să contracareze acest fenomen, polițiștii locali au intervenit atât pe străzi, faleze și promenade, cât și pe sectoarele de plaje din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. Astfel, au fost constatate și aplicate nu mai puțin de 1.315 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 169.850 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Guvern 99/2000.

Măsurile punitive nu au fost singura modalitate de intervenție. În cazurile de comerț ambulant neautorizat, au fost dispuse și măsuri complementare, precum confiscarea mărfurilor și a bunurilor utilizate în activitățile antisociale.

Într-un apel la responsabilitate, reprezentanții Primăriei Constanța au subliniat că, potrivit Ordonanței de Urgență 19/2006, operatorii de plajă au și ei responsabilitatea de a împiedica accesul comercianților ambulanți și desfășurarea activităților ilegale pe sectoarele de plajă.

Cetățenii și turiștii sunt îndemnați să acorde o atenție deosebită persoanelor neautorizate care vând alimente și bunuri în condiții improprii, pentru a evita riscul asupra sănătății lor. Orice încălcare a legislației poate fi semnalată la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*