Peste 1.300 de locuri vor fi scoase la concurs, în acest an, de Universitatea Maritimă din Constanța

Sediul UMC - Universitatea Maritima Constanta. FOTO Catalin Schipor

Universitatea Maritimă din Constanța scoate la concurs, pentru anul universitar 2022 – 2023, 1.305 locuri, dintre care 180 bugetate, la cele nouă programe de studii universitare de licență, și 752 locuri, dintre care 100 bugetate, la cele 15 programe de studii de master.

„Admiterea din acest an, pentru programele de licență, se va face în baza unui concurs de dosare, pentru care media de la examenul de bacalaureat va fi singurul criteriu de departajare a candidaților. Pentru facilitarea procesului, atât pentru cetățenii români cât și pentru cei din străinătate, înscrierea se va realiza online, pe platforma dedicată a universității, cu suport tehnic, atât la sediul instituției cât și telefonic”, a declarat rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Violeta Vali Ciucur.

Astfel, pentru programele de studii de licență, în perioada 1 – 19 iulie, vor avea loc înscrierile, concursul de dosare, soluționarea contestațiilor, confirmarea locurilor pentru studenții admiși și afișarea rezultatelor finale.

Ca în fiecare an, Universitatea Maritimă din Constanța organizează concurs și pentru studii de masterat. Cei care doresc să aprofundeze studiile universitare, sunt așteptați să se înscrie pe site-ul universității, începând cu data de 1 iulie până pe 26 septembrie. Media finală va fi calculată prin cumularea mediei de licență și a mediei anilor de studii, în proporții egale.

Pe lângă programele existente, Universitatea Maritimă din Constanța intenționează să introducă noi specializări, cum ar fi „Drept Maritim Internațional”, unică în România.

„Avem semnate deja protocoale cu entități internaționale, care sunt gata să ne sprijine în demersul nostru. Am introdus deja noi specializări, precum -Inginerie în energetică- prin care se urmărește trecerea de la energia convențională la energia verde”, a declarat președintele Senatului Universității, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait.

Cu o tradiție de peste 30 de ani, Universitatea Maritimă din Constanța promovează educația și cercetarea în concordanță cu exigențele unei societăți bazate pe cunoaștere prin formarea inițială, educație continuă și integrare în circuitul valorilor universitare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*